Specialisten

Sophie Derkman, Psychomotorisch Therapeut

Wie ben ik? Mijn naam is Sophie Derkman en ik woon in Tubbergen. In 2011 heb ik de opleiding tot
Psychomotorisch Therapeut aan het Windesheim in Zwolle succesvol afgerond.

Mijn keuze voor deze studie kwam voort uit de interesse en nieuwsgierigheid naar de psychologie en het menselijk lichaam. Dat PMT deze twee aspecten met elkaar verbindt, namelijk d.m.v. activiteiten / sport en spel te kijken naar gedragingen en patronen, maakt dit vak voor mij zo super interessant!

Mijn persoonlijkheid kenmerkt zich onder andere door; mijn sociale karakter, het relativeringsvermogen en de interesse in anderen. Door mijn nuchtere instelling en humor op zijn tijd, probeer ik altijd een open en transparante werksfeer te creëren waarbij ontspanning maar ook diepgang in gesprekken mogelijk is.

In september 2016 ben ik mijn eigen praktijk gestart. Ik vind het een uitdaging om mensen d.m.v. bewegen in zijn/haar kracht te zetten. Wanneer kinderen of volwassenen uiteindelijk met een glimlach een therapie uitlopen, brengt mij dit zoveel voldoening dat ik er zelf ook een lach van op mijn gezicht krijg. Juist om dit te kunnen betekenen voor mensen geeft mij de energie en motivatie in mijn vak als PMT-er!

Mijn missie is dan ook: ‘Ik wil met mensen samenwerken, mensen begrijpen en motiveren, werken aan zijn/haar

Vitaal vooruit!