Specialisten

drs. Ursula de Korte: coach, GZ-psycholoog.

Ik heb mijn studie psychologie aan de Rijks Universiteit Groningen afgerond in de richting klinische psychologie in een revalidatie setting. Na een aantal maanden in Azië te hebben gereisd ben ik mijn carrière begonnen in 2002 als psycholoog binnen een multidisciplinair team bij een landelijk re-integratie bedrijf.

Daar heb ik geleerd dat functioneren goed te beïnvloeden is wanneer chronische klachten het belemmeren. Daarnaast heb ik ervaring opgedaan in psychologische behandelingen, met name in cognitieve gedragstherapie en EMDR en ben ik BIG geregistreerd Gezondheidszorg Psycholoog. Inmiddels heb ik twintig jaar ervaring met cognitief gedragsmatige interventies waarbij het doel is optimaliseren van functioneren bij chronische klachten en heb ik jarenlang in de bGGZ gewerkt waar ik kortdurende behandelingen bood met cognitieve gedragstherapie.

Klachten, en in het bijzonder langdurige klachten, kunnen enorm beperkend zijn. Wat is er mooier dan te zien dat mensen voor hun gevoel hun leven weer terugkrijgen? Voor mij is dit een enorme motivatie en dat maakt dit werk zeer dankbaar en bevredigend om te mogen doen.

Binnen Carrière Vitaal zet ik me in voor het vergroten van mentale belastbaarheid/weerbaarheid. Ik richt me met name op het verminderen van werkstress, overbelasting en burn-outproblemen. De begeleiding van werkhervatting is een belangrijk onderdeel van de coaching. Ook bied ik coaching op het gebied van het maken van keuzes in je leven/leefstijl of het verbeteren van de balans werk-privé, voor alle medewerkers van organisaties en particulieren. Daarnaast verzorg ik kennissessies voor zowel leidinggevenden als medewerkers in het kader van burn-out preventie binnen organisaties.

Mijn werkwijze is praktisch en concreet en ik kan op een laagdrempelige wijze mensen zicht geven op de invloed van psychologische factoren en hoe zij deze zelf kunnen beïnvloeden. Wanneer we de dynamiek van klachten en gedrag begrijpen kunnen we met een doelgerichte aanpak komen tot verbetering. Met een sterk analytisch vermogen en een multifactoriële visie kan ik mensen weer perspectief bieden en grip laten ervaren.

De coaching wordt grotendeels online aangeboden en waar mogelijk op locatie.

T. 085 0437 955
E. ursula@carriere-vitaal.nl

Vitaal vooruit!