Specialisten

drs. Ursula de Korte: GZ-psycholoog en EMDR specialist.

Ik heb mijn studie psychologie aan de Rijks Universiteit Groningen afgerond in de richting klinische psychologie in een revalidatie setting. Na een aantal maanden in Azië te hebben gereisd ben ik mijn carrière begonnen in 2002 als psycholoog binnen een multidisciplinair team bij een landelijk reintegratie bedrijf.

Daar heb geleerd dat functioneren goed te beïnvloeden is wanneer chronische klachten het belemmeren. Daarnaast heb ik ervaring opgedaan in psychologische behandelingen, met name in cognitieve gedragstherapie en EMDR en ben ik BIG geregistreerd Gezondheidszorg Psycholoog. Inmiddels heb ik veertien jaar ervaring met cognitief gedragsmatige interventies waarbij het doel is optimaliseren van functioneren bij chronische klachten als vermoeidheid, whiplash, rugklachten en burn-out klachten. Chronische klachten kunnen enorm beperkend zijn en wat is er mooier dan te zien dat mensen hun leven weer terugkrijgen? Voor mij is dit een enorme motivatie en dat maakt dit werk zeer dankbaar en bevredigend om te mogen doen.

Mijn werkwijze is praktisch en concreet en ik kan op een laagdrempelige wijze mensen zicht geven op de invloed van psychologische factoren en hoe zij deze zelf kunnen beïnvloeden. Wanneer we de dynamiek van klachten en gedrag begrijpen kunnen we met een doelgerichte aanpak komen tot verbetering. Met een sterk analytisch vermogen en een multifactoriële visie kan ik mensen weer perspectief bieden en grip laten ervaren.

T. 085 0437 955
E. ursula@carriere-vitaal.nl

Vitaal vooruit!